3 ászból 4 ász

Látvány:a bűvész fog egy pakli kártyát,majd néhányszor megkeveri,és leoszt a tetejéről 3 lapot,amikről kiderül,hogy az 3 ász! Legyezőalakban megmutatja a nézőknek,majd összecsukja,és lépcsőszerűen széttolja őket. Mindenki látja,hogy felülről kezdve ez a három lap a kőr ász,a káró ász,és a treff ász. Majd a bűvész kihúzza a középső,vagyis a káró ászt,majd megmutatja a nézőknek,hogy már csak a kőr,és a treff ász maradt. Ezeket legyezőalakban lerakja az asztalra. A megmaradt káró ászt anélkül,hogy megmutatná,szintén leteszi az asztalra,és mágikus mozdulatok közben felfordítja. De csodák csodájára a káró ász helyett a pikk ász van az asztalon! A bűvész erre megfogja a paklit,hátával fölfelé kiteríti,majd a közepe felé olyan mozdulatot tesz,mintha felvenne egy lapot. Összezárt marokkal közelít a kirakott két ász felé,majd hirtelen rácsap a két lapra,és ott terem közöttük a káró ász!!!

Kellékek:egy pakli kártya.

Előkészületek:kivesszük a pakliból a 4 ászt,és ilyen sorrendben tesszük hátukkal felfelé a hátával felfelé lévő paklira:kör ász,káró ász,pikk ász,treff ász.

Folyamat:
Fogjuk a paklit és megkeverjük,de úgy,hogy a négy ász még mindig a pakli tetején maradjon(ezeket majd a Hamis keverések trükkben fogom elmondani,de szerintem Ti is ki tudtok találni néhányat). Aztán levesszük a pakli tetejéről az első lapot,és felfordítjuk. Ez a treff ász. Majd double lifttel levesszük a pikk és a káró ászt,majd megmutatjuk. A nézők a káró ászt fogják látni. Végül lerakjuk a harmadik(igazából a negyedik:)lapot is,ami a kör ász. Vegyük fel a "három" lapot a kezünkbe,majd nyissuk ki legyezőalakba úgy,hogy a káró ász mögött még megbújjon a pikk ász. Csukjuk össze a "három" lapot,és fordítsuk meg hátával fölfelé. Húzzuk szét a csomagot úgy,hogy:lehúzzuk 2 cm-re a fölső(treff)ászt,majd a 2.(pikk)ászt,és végül a 3.(káró)ászt. Majd a 2.(pikk)ászt felhúzzuk addig,amíg egy picit túlmegy a 3.(káró)ászon,közben pedig ugyanezt csináljuk a káró ásszal is,csak azt addig húzzuk LEFELÉ,ameddig a pikk ász túl nem megy rajta. (Tudom ez most nagyon bonyolult,de ott vannak a kommentek is,és videót is tervezek hozzá.) Ebből viszont a nézőknek semmit sem szabad látniuk,ezért a bal kezünkkel úgy tartsuk a csomagot,hogy az takarja a csomag alsó harmadát. Ezzel a folyamattal elrejtettük a pikk ászt. Megmutatjuk a nézőknek a csomagot,és kétszer-háromszor végigmondjuk a lapokat,és megmutatjuk a hátlapjukat is. Miután már mindenki felfogta,hogy hiányzik a pikk ász,azt mondjuk,hogy kihúzzuk a csomagból a középső,vagyis a káró ászt. Megfordítjuk a széthúzott csomagot hátával fölfelé,és megfogjuk a középső(pikk)ászt,a mögötte lévő káró ásszal EGYÜTT. A két lapot lassan felfelé húzzuk,és amikor a káró ász felső széle elérte a kőr ász felső szélét,akkor a káró ászt ELENGEDJÜK,és a pikk ászt meg tovább húzzuk,és végül letesszük azt az asztalra. A kezünkben maradt "két"lapot megfordítjuk,és mindenki látja,a kőr és a treff ászt,és azt hiszik,hogy mi a káró ászt vettük ki,pedig mi a pikk ászt vettük ki,ami alatt ott volt a káró ász,ami most a kőr ász alatt van.(huhhhhh....) A "két" lapot szétnyitjuk legyezőalakba úgy,hogy a káró ász ne látszódjon. Mágikus köröket írunk az asztalon lévő lap fölött(amiről azt hiszik a nézők,hogy az a káró ász,pedig az a pikk ász)és fölfordítjuk.
/taps/
Megkérdezzük a nézőktől,hogy akkor hol a káró ász. Megfogjuk a paklit,szétterítjük,kezünkkel úgy csinálunk,mintha keresgélnénk,majd úgy csinálunk mintha kihúznánk belőle egy lapot. Közeledünk a "két"ász felé,majd hirtelen rájukcsapunk. A csapás közben picit elcsúsztatjuk a kőr ász,mire közöttük előbukkan a káró ász. A taps nem marad el.

Jó gyakorlást! Ha valamit nem értetettetek meg,írjatok!

U.I.:Saját trükk,ezért válogassátok meg a kritikáitokat!:)

Dimultra2007. júl.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

tomark

akosrex

na jó ez nekem túl bonyolult

kungfupanda

eleg nehez es en amikor csinaltam rajottek hogy hogy csinalom

BuvEsz_Krisz

Valaki pls. elmagyarázza nekem onnantól h a 3 lapot ( ami igazából 4, csak a néző nem tudja) legyezőként megmutatom, majd utána hátával fölfelé össze rakom? Mert ezt a 2cm el lehúzom a fölső lapot, meg stb. innentől nem értem. Válaszokat előre is köszönöm!

BuvEsz_Krisz

ezt én se értem ...

geg

én ezt nem értem

Tomi789

Szerintem kár a Double Lift-et egy ilyen egyszerű trükkben ellőni
(mivel ha sokáig csináljuk a double liftet vagy sokat csinálunk(ha nem is látszik) akkor rájönnek de nekem nyolc

barna

nagyon jó

Kumbwol

Na, akkor hozzá is kezdek :)Én értem, a trükködet...DE(!) hát, ő..., hogy is mondjam, a lapokat függőlegessé tenni, nagyon gyanús, legalábbis én így gondolom. egyszerübb, legyezőbe fogni, úgy sem látszik, hogy nem 3, hanem 4 lap, de kinek milyen az ízlése. És, hogy van egy ehhez nagyon hasonló trükk :)

Dimultra

Na,kinek sikerült???