Hibajelentés

Írd le, milyen hibát találtál a trükkben, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb javítani azt!

Ha szeretnéd, hogy válaszoljunk neked, ne felejtsd el megadni az elérhetőségedet!

A trükk szövege

Emlékeztetőül a trükk szövege:

A mutatvány:
A néző találomra kiválaszt egy lapot, megnézi és a kártyacsomag tetejére helyezi.A bűvész a csomagot átemeli. A kártyacsomagot legyező szerűen szétnyitja és látható, hogy egy lap (példánkban a kőr ötös) megfordult. Megkérdezi a nézőt, hogy ez volt-e az ő lapja?, mire a válasz egyértelműen NEM lesz. A bűvész felhívja a néző figyelmét, hogy ez a lap biztosan jelezni akar valamit. Mivel ez egy ötös próbáljuk meg mi van alatta az ötödik helyen! És lás csodát: az ötödik kártya a néző választott kártyája.
Kellékek:
Egy kártyacsomag.
Előkészületek:
A kártyacsomagból előadás előtt kiválasztunk egy ötös értékű lapot, majd megfordítjuk, és a csomag alsó lapjától számított ötödik helyre betesszük. Előadás:
A kártyacsomagból legyezőt készítünk, ügyelve arra, hogy a megfordított lapot a közönség ne láthassa. Egy nézőt megkérünk, hogy válasszon ki egy lapot, majd tegye a csomag tetejére. A megfordított lap az emeléssel a csomag közepére kerül. A lapokból legyezőt készítve megmutatjuk a megfordított lapot.Kijelentjük, hogy a megfordított kártya értéke pontosan megmutatja a néző által kiválasztott kártyalap helyét. Végül leszámoljuk az öt lapot, és az ötödik természetesen a keresett kártyalap lesz.
(Természetesen más értékű lappal is elő lehet adni, csak az annak megfelelő helyre kell helyezni a kártyát.)