Hibajelentés

Írd le, milyen hibát találtál a trükkben, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb javítani azt!

Ha szeretnéd, hogy válaszoljunk neked, ne felejtsd el megadni az elérhetőségedet!

A trükk szövege

Emlékeztetőül a trükk szövege:

Hát egy kicsit sokat írtam,de jo kis trükk.Mutatvány:A bűvész belép a kabinba. Annak belsejét a függönyök eltakarják. Pár másodperc múlva először a két keze, majd a lába átszakítja a papírt. Aztán teljes valójában áthatol az üvegfal résén. Miközben az egész mutatvány alatt az átlátszó üvegfalon keresztül láthatjuk a tükröt.
A titok nyitja:Az egész mutatvány kis részben a vizuális megtévesztésen, de nagyobb részben az emberek tudatlanságán alapszik, ami az üvegfelületek fizikai tulajdonságát illeti. A mutatvány egész ideje alatt a nézők nem az üvegfal mögötti tükröt látják, hanem magát az üveget a mögötte kifeszített fekete anyaggal, melynek a közepén nyílás van. A lényeg, hogy az egyszerű üvegfelület is nagymértékű fénytörésre (fényvisszaverődésre) képes, abban az esetben, ha a túlsó oldalán sötét, vagy pedig valamilyen sötét felület van.
A színpadon áll a kabin, melyben az üveg és a tükör között ki van feszítve egy sötét szövet. Majd a felkért néző jelenlétében kiveszik a tükröt a keretéből, s ekkor, ahogy mozog a tükör, ez az anyag felgöngyölítődik. A függőlegesen feltekert szövet most már a bal elülső sarokban helyezkedik el, s a nézők csak az áttetsző üveget látják. Aztán a tükör újból a helyére kerül. Miközben a rámába betolják, a fekete anyag megint kifeszül.1 - tükör, 2 - az előtte elhelyezkedő fekete színű szövet, 3 - az üveg, melyet a nézők látnak. A kék nyíl a nézőtér felőli oldalt mutatja.

Az üvegfal és a kifeszített anyag résén keresztül mi természetesen a tükröt látjuk. Ezt azonban csak addig látjuk, míg a bűvész le nem ragasztja papírral a nyílást az üvegfalon.A bűvész a rámával együtt a tükröt, mint egy ajtót, kinyitja, s ezzel szabadon hozzáfér a kifeszített fekete anyag nyílásán keresztül az üvegfal réséhez. Mindez természetesen kívülről nem látszik. Mivel az oldalsó függönyök gondosan be vannak húzva. Miután áthaladt az üvegfal nyílásán, szorosan egymás mellé teszi mindkét lábát, hogy ne látszék: a nyílás mögött nincs tükör. Ekkor az asszisztens, aki észrevétlenül a kabin oldalához lép, mintha a függönyt akarná oldalra húzni, egy ügyes mozdulattal visszahajtja a rámával együtt a tükröt, mint egy ajtót, kinyitja, s ezzel szabadon hozzáfér a kifeszített fekete anyag nyílásán keresztül az üvegfal réséhez. Mindez természetesen kívülről nem látszik. Mivel az oldalsó függönyök gondosan be vannak húzva. Miután áthaladt az üvegfal nyílásán, szorosan egymás mellé teszi mindkét lábát, hogy ne látszék: a nyílás mögött nincs tükör. Ekkor az asszisztens, aki észrevétlenül a kabin oldalához lép, mintha a függönyt akarná oldalra húzni, egy ügyes mozdulattal visszahajtja a tükröt, s így a bűvész most már nyugodtan oldalra léphet.