Bűvös galacsin

Látvány: A bűvész letesz az asztalra egy pakli kártyát és egy üres papírcetlit. Megmutatja a nézőknek üres kezeit, majd kézbeveszi a papírlapot. Azt is megmutatja (esetleg oda is adhatja a közönségnek). Kézbeveszi a pakli kártyát, megkeveri, majd megkér valakit a közönségből, hogy mondjon egy számot 1 és 20 között (legyen pl. 7). Ezután a pakli aljáról leszámol annyi lapot, amennyit a néző kért és az utolsót (itt a hetediket) odaadja. A néző megjegyzi a lapot, majd leteszi maga elé, hátával fölfelé. Ezután a bűvész újra kézbeveszi az üres papírlapot, apró galacsinra összegyúrja és ledobja az asztalra a választott kártya mellé. Megkéri a nézőt, hogy fordítsa föl választott kártyáját, majd hajtogassa szét a galacsint. Csodák csodája: az eredetileg üres galacsinon a választott lap látható felírva!

Kellékek: Két azonos méretű és színű papírcetli, pakli kártya, toll

Megoldás: A trükk egy kis előkészületet igényel. Kiválasztunk egy tetszőleges lapot a pakliból és a csomag aljára tesszük. Ezután felírjuk az egyik cetlire a kártya értékét (pl. káró 3), majd összegyúrjuk apró galacsinra. Az előkészület ezzel kész is, kezdhetjük a trükköt! Mikor kipakoljuk a kellékeket az asztalra (látszólag véletlenszerűen egymásra dobva), az üres cetlit úgy rakjuk a pakli tetejére, hogy a felénk eső vége kicsit lenyúljon, hogy alatta észrevétlenül elférjen az előre elkészített kis galacsin. Megmutatjuk az üres kezünket, majd mikor az üres cetlit kézbevesszük, vele együtt tenyerünkbe rejtjük a kis galacsint is (Ha a cetlit odaadjuk a nézőknek, míg nézegetik, van időnk a galacsint jobban elhelyezni tenyerünkben, nehogy menet közben kiessen). Ezután hamis keverést alkalmazunk, hogy a legalsó lap a helyén maradjon. Megfogjuk a paklit hátával fölfelé úgy, hogy ujjainkal picit hátrahúzzuk a legalsó (választott) lapot. Igy egészen az utolsó lapig nem a legalsó, hanem az a fölötti kártyát vesszük ki. Utoljára pedig odaadjuk a nézőnek a "választott" lapot. Innen már egyszerű a dolgunk: amikor az üres lapot összegyűrjük, menet közben kicseréljük a kezünkben lévő előkészített galacsinra és azt dobjuk az asztalra. Miközben a nézők csodálkoznak az eredményen, bőven van időnk az üres galacsint eltüntetni (ölünkbe ejthetjük, zsebre tehetjük, vagy bármi egyéb).

Somlah2008. ápr.

Hiba jelentéseHiba jelentése

További trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Bence9999

Hát én nem értem,de jó trükk Légyszi magyarázza el vki.

19940401

én értem.:)

bence6558874

Nagyon jó trükk nagy sikert arattam vele

Ricsii

Én nemértem!
Valaki nemtudja elmagyarázni?

TheJoker

Mr.Card! slejfolas kell!

Somlah

A néző számot mond (pl. 7), így választ lapot. Adunk a pakli aljáról (kis csalással, ahogy írtam) 7 lapot és a hetedik a választott. Tehát nem classic force kell. Bocs, ha nem volt egyértelmű

Törölt tag

Törölt hozzászólás