Hibajelentés

Írd le, milyen hibát találtál a trükkben, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb javítani azt!

Ha szeretnéd, hogy válaszoljunk neked, ne felejtsd el megadni az elérhetőségedet!

A trükk szövege

Emlékeztetőül a trükk szövege:

A néző szemszögéből:
Megkér a bűvész valakit, hogy húzzon egy lapot a pakliból, és jól nézze meg. A néző most visszadja a lapját (pl: pikk dáma), majd a bűvész ráteszi a pakli tetejére, és emel egyet. Ekkor elkezdi a kezében szétteríteni a lapokat, s közben megkéri a nézőt, hogy a végén mondja, hogy: -Benne volt-e a lapja, vagy sem? -.
A néző mondja:
-Benne volt.
A bűvész szépen össze rendezi a lapokat, kever egyet, megmutatja az első lapot, ami a Káró 9! De a néző csóválja a fejét, hogy bizony ez nem az Ő lapja... A bűvész ekkor mondja:
-Akkor jól figyelj! Lesz hozzád három kérésem (közben az egyik kezével felemeli a paklit)! -Első kérésem: Tedd a pakli tetejére a kezed! (a néző ráteszi a kezét)
-Második kérésem: Gondolj a lapodra! (a néző követi az utasítást)
-Harmadik kérésem: Mond ki a lapod szinét, számát (néző mondja: Pikk dáma!)!
Ekkor a bűvész egy hirtelen mozdulattal kihúzza a paklit az illető kezétől, majd mintha "elkapná amit mondot" és rácsap a paklira. És mi az első lap? Hát a Pikk dáma!

Kellékek: egy pakli kártya és némi kézügyesség

A bűvész szemszögéből: Mikor megkeverjük a paklit, titokban megnézzük az alsó lapot (pl: treff 5), ezután huzatunk a nézővel egy lapot (pl: kör 10), ráteszük a lapját a pakli tetejére, majd emelünk egyet, és a mi lapunk ott lesz az övé mellett (tehát jobbról). Elkezdjük szépen a kezünkben szétnyitni a paklit (közben mondjuk, hogy ha a végére érünk, mondja meg, hogy ott volt-e a lapja a pakliban). Amikor odaérünk a treff 5-höz jobbról ott lesz a néző lapja, ami alá titokban oda tesszük a középső vagy mutató ujjunkat. Mikor a végére érünk, a néző lapját tartó ujjunknál szétválasztjuk a paklit, és gyakorlatilag azt a részt, a csomag tetejére tesszük így a néző lapja a pakli tetején van. Megkeverjük a paklit de úgy, hogy az Ő lapja a pakli tetején maradjon. Ha ez kész, csinálunk egy Double Liftet, vagyis egyszerre két lapot veszünk fel, és a másodikat mutatjuk meg, ezzel azt a hatást keltjük mintha az lenne az első lap, persze Mi tudjuk, hogy az nem az ;). Innentől fogva a feladat egyszerű! El kell a nézővel játszani a "Három a magyar igazságot". Elnézést a hosszú szövegért, de próbáltam érthetően leírni ezt a király trükköt.

Tippek: A legjobb keverés ehhez a trükkhöz a Riffle keverés, mert látványos, és eltereli a figyelmet a Mi kis "csalásunkról" :). Emelésnél van egy "látványosabb fajta is, amit a videómban majd megmutatok.

Kommenteljetek!