Houdini-féle színváltoztatás

A mutatvány:

A pakli tetején látható egy treff 4-es. A bűvész a tenyerével köröket ír le a kártya fölött, majd félrehúzza, és a treff 4-esből pikk 4-es lett. A bűvész visszatolja a kezét, és a kártya visszaváltozik.

A trükk:

A pakli felső lapja mondjuk egy piros 4-es, és az alatta lévő pedig egy fekete 4-es. Amikor elkezdünk a kezünkkel körözni a pakli felett, akkor szépen lassan közelítsünk, amíg a tenyerünkkel el nem érjük a lapot. Fontos, hogy a kártyát a tenyerünkkel teljesen eltakarjuk, ugyanis a trükk egészében az ujjaink szét vannak nyitva, tehát azok nem adhatnak takarást. Amikor érintjük tenyerünkkel a legfelső lapot, akkor se hagyjuk abba a körözést, és szépen kezdjük lehúzni a felső lapot a kisujjunk irányába. Itt megy végbe a színváltás, ugyanis a nézők most egy fekete 4-est látnak az eddigi piros helyett. Amikor már eléggé kihúztuk, akkor lesz szerepe a kisujjunknak, ugyanis az tartja a tenyerünk alatt a lapot. Vagyis miközben a tenyerünkkel körözve a lapot a kisujjunk felé "húzzuk" aközben azt nyújtsuk ki, úgy, hogy a tenyerünknél tartsa a lapot. Fontos, hogy ezt a nézők ne vegyék észre. Se azt, hogy kinyújtjuk, se azt, hogy azon tartjuk. Ezt nem nehéz elérni, ugyanis a többi ujjunk, a pakli, és a tenyerünk is nagy takarást ad. Körözzünk egy kicsit, majd vigyük vissza a tenyerünket a pakli tetejére, és a lap ezzel vissza is változott pirosra.

Ez volna a Houdini-féle kártya színváltoztatás. Lehet, hogy van ami nem teljesen világos, nyugodtan kérdezzetek. Remélem, élvezni fogjátok.

Dolfi2007. máj.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

mefi

juj ez nagyon jó,sokkal ötletesebb mint az eredeti :)

Papa-Roach

videót tudnál felrakni hozzá?

JOCCO21

ÉN NEM ÉRTEM:S?D

rockerember

és melyik kisujjunkkal tartsuk a tenyerünkhöz?
mennyire mutassuk meg a másik lapot?