Hibajelentés

Írd le, milyen hibát találtál a trükkben, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb javítani azt!

Ha szeretnéd, hogy válaszoljunk neked, ne felejtsd el megadni az elérhetőségedet!

A trükk szövege

Emlékeztetőül a trükk szövege:

A mutatvány:

A pakli tetején látható egy treff 4-es. A bűvész a tenyerével köröket ír le a kártya fölött, majd félrehúzza, és a treff 4-esből pikk 4-es lett. A bűvész visszatolja a kezét, és a kártya visszaváltozik.

A trükk:

A pakli felső lapja mondjuk egy piros 4-es, és az alatta lévő pedig egy fekete 4-es. Amikor elkezdünk a kezünkkel körözni a pakli felett, akkor szépen lassan közelítsünk, amíg a tenyerünkkel el nem érjük a lapot. Fontos, hogy a kártyát a tenyerünkkel teljesen eltakarjuk, ugyanis a trükk egészében az ujjaink szét vannak nyitva, tehát azok nem adhatnak takarást. Amikor érintjük tenyerünkkel a legfelső lapot, akkor se hagyjuk abba a körözést, és szépen kezdjük lehúzni a felső lapot a kisujjunk irányába. Itt megy végbe a színváltás, ugyanis a nézők most egy fekete 4-est látnak az eddigi piros helyett. Amikor már eléggé kihúztuk, akkor lesz szerepe a kisujjunknak, ugyanis az tartja a tenyerünk alatt a lapot. Vagyis miközben a tenyerünkkel körözve a lapot a kisujjunk felé "húzzuk" aközben azt nyújtsuk ki, úgy, hogy a tenyerünknél tartsa a lapot. Fontos, hogy ezt a nézők ne vegyék észre. Se azt, hogy kinyújtjuk, se azt, hogy azon tartjuk. Ezt nem nehéz elérni, ugyanis a többi ujjunk, a pakli, és a tenyerünk is nagy takarást ad. Körözzünk egy kicsit, majd vigyük vissza a tenyerünket a pakli tetejére, és a lap ezzel vissza is változott pirosra.

Ez volna a Houdini-féle kártya színváltoztatás. Lehet, hogy van ami nem teljesen világos, nyugodtan kérdezzetek. Remélem, élvezni fogjátok.