Kitalálom, melyik lap volt az

Kellékek: Bármilyen pakli kártya.
Ez a trükk nagyon egyszerű, bárki meg tudja csinálni, semmiféle hamis keverés nem kell hozzá, csak egy kis kézügyesség.

Maga a trükk: Elkezded kifelé csapni a lapokat a pakli tetjéről, felfordítva, és mondod a nézőnek, szóljon, hogy mikor állj meg. Mikor megálltál, a kitett lapokat a pakli tetjére teszed vissza, lefordítva természetesen. Most jön egy kis mese, ez bármi lehet, az én szövegem: elment 3 vadász vadászni - ekkor 3 kis kupacot raksz le a pakli aljáról, mindegy mekkorák, de nem szabad az összes kártyát kirakni - ekkor eleredt az eső, felvették a kalapjukat - a pakli tetjéről felfordítva ráteszel 1-1 lapot a kis kupacokra - ekkor felmutatod a nézőnek a következő lapot, hogy jegyezze meg, majd visszateszed a pakliba, összeszeded a 3 kupacot, és a néző kezébe adod a paklit, hogy keverje meg. Miután megkeverte, elveszed tőle a pakklit, és kikeresed a lapot, amit választott, és beteszed a pakli utolsó lapja elé, kicsit kihúzva a pakliból, ezt eltakarod, hogy ne lássa, majd megmutatod neki a pakkli alján lévő lapot, kérdezed, ez volt az? Természetesen nem az volt, de ekkor a jó lapot, amit előzőleg kicsit kihúztál, azt teszed le az asztalra lefordítva, majd a legalsó lapot felülre teszed, hisz nem akarod kétszer ugyan azt a lapot mutatni neki. Utánna megfordítod ismét a paklit, megmutatod a nézőnek a legalsó lapot, kérdezve, ez volt az? Persze, ez sem volt, leteszed ezt a lapot is az asztalra, majd egy lapot ismét alulról felülre raksz (ekkor kicsit bosszankodhatsz, hogy a fenébe, elrontottam). Megmutatod ismét az alsó lapot, mondva, na, akkor biztos ez volt. Természetesen nem ez volt, ezt is lerakod a többi mellé, lefordítva. Ekkor a paklit félrerakod, és elkezded felfordítani a lapokat, kezdve az utolsóval, közben mondod: tehát nem ez volt, (3. lapot fordítod fel), és ez sem (2. lapot fordítod fel), akkor ez volt (felrodítod az első lapot), és láss csodát, tényleg az volt.

Hogyan lehetséges ez? Egyszerűbben mint hinnéd!

Megoldás: Amikor az elején elkezded kicsapni a lapokat, úgy csináld, hogy már elkezded, és csak utánna mondod a nézőnek, hogy szóljon, ha meg akar állítani. Ez azért fontos, hogy lásd a 4. azaz a negyedik lapot amelyiket kicsapod, mert az lesz a néző lapja, amit meg kell jegyezzen, a többi lényegtelen, majd a pakli tetjére rakod. Ekkor jön a mese, persze lehet más is, kirakod a 3 kis kupacot, ügyelve, hogy a pakli aljáról rakd ki, és maradjon a pakliban legalább 4 lap. Ezután a pakli tetjéről felfordítva teszel 3 lapot a 3 kupacra, a 4dik lapot megmutatod a nézőnek, hogy jegyezze meg. Ezután összeszeded a lapokat, egy pakliba rendezed, odaadod a nézőnek, hogy keverje meg. Teljesen mindegy hányszor és hogy keveri meg, mert te ugye tudod a lapját, ez csak arra jó, hogy bizonyítsd, te tényleg ki fogod találni, mert ő keveri meg, nem te. Visszakéred a paklit, majd kikeresed a lapot, és a legalsó lap fölé teszed, utolsó előtti lapként, kicsit kihízod, és úgy mutatod meg a legalsó lapot. A néző mondja, hogy nem az volt, ekkor lefelé fordítod a paklit, és a jó lapot amit kicsit kihúztál, azt rakod le az asztalra lefordítva, és az alsó lapot a pakli tetejére rakod. Mutatod a következőt, ez sem volt, lerakod, majd egyet a tetjére, hogy ne legyen feltűnő.
Amikor lepakoltál 3 lapot, a jó lap már lent van, azt raktad le először, elkezded felfordítani őket, és az utolsó amit felfordítottál, az a jó lap.

Bocsi, hogy kicsit hosszú lett, remélem így legalább érthető, ha nem, írjatok hozzászólást, próbálok segíteni.

iimii2008. jan.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

mac032

ezt nekem apám tanította xD

Kennedi

én már ismertem(kicsit másképp)de tényleg jo...

kaka

hááát... nem azért de inkább nagyon hosszú lett.Am tetszik

trukkoldal

Nem is nehéz nem is rossz inkább jó