Hibajelentés

Írd le, milyen hibát találtál a trükkben, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb javítani azt!

Ha szeretnéd, hogy válaszoljunk neked, ne felejtsd el megadni az elérhetőségedet!

A trükk szövege

Emlékeztetőül a trükk szövege:

Kellékek: 2 többrétegű papír zsebkendő, 1 érme (lehetőleg könnyű (5, 10 Ft-os)), ragasztó
Preparált zsebkendő elkészítése: Csak az egyik zsebkendőt kell preparálni. Szét kell választani két részre a rétegeknél (ugyebár többrétegű). Az egyik réteg közepén kell vágnunk egy akkora egyenes nyílást, hogy az érme könnyedén átférjen rajta. Ragasztóval össze kell ragasztanunk a zsebkendő két rétegét, 3 oldalánál. A ragasztás helye kevésbé látszódjon, viszont erősen tartson, eléggé ahhoz, hogy az érme súlyát elbírja.
Előkészületek: A jobb zsebedbe kell tenned az érmét, a preparált zsebkendőt, és a normális zsebkendőt. Fontos, hogy ne keverd össze a két zsepit.
A trükk lényege: Első lépésként mutasd meg a közönségnek a normál zsebkendőt, hogy megbizonyosodjanak, hogy nem preparált-e. Miután visszaadták, nyúlj a zsebedbe a normál zsepivel együtt, és tegyél úgy, mintha csak a pénzt akarnád kivenni. De ekkor meg kell cserélni a kezedben lévő normál zsepit, a zsebedben lévő preparált zsepivel. Fontos, hogy a preparált ne legyen összehajtva, valamint, hogy ne kotorássz sokat a zsebedben, ne legyen feltűnő. Ezt kicsit gyakorold. Mutasd meg ismét a zsepit a közönségnek, de már csak a kezedből, mert ugye ez már preparált...Mindkét oldalát megmutathatod, ha a nyílást a zsepinek egy hajlatánál vágtad, így kevésbé látszódik. Tedd a bal tenyeredre a zsepit a nyílással felfele. Tedd pont a nyílásra az érmét, a közönség jól lássa. A bal hüvelykujjaddal fogd rá az érmét. Fordítsd lefele. Miközben fordítod, csúsztasd a lyukba az érmét. Le kell esnie a zsepi két rétege közzé, és a ragasztásnak meg kell tartania. Ügyelj arra, hogy ne a szabadon hagyott oldala fele essen. A jobb kezeddel tegyél úgy, mintha igazgatnád a bal hüvelykujjadnál a zsepit, ezzel takarva a pénz által keltett furcsa libbenését a zsepinek. Egy kis "hókuszpókusz" után fogd meg az érmét, a zsepin keresztül, és mutasd meg a zsebkendő mindkét oldalát a közönségnek. Később engedd el az érmét. Essen le a szabadon hagyott oldalon, egyenesen a tenyeredbe, úgy, hogy a közönség ne vegye észre, és ne is legyen feltűnő. A zsepit tedd el, menj oda egy nézőhöz, és tegyél úgy mintha a füle mögül vennéd elő. Ezután ismét megmutathatod a normál zsepit nekik.
Elnézést, hogy hosszúra sikerült, érthetően próbáltam elmagyarázni. Remélem tetszik, és ha kérdésed van, bátran tedd fel. ;)