Piros-fekete svengali módszer

Látvány: a bűvész leperget egy csomag kártyát aminek minden lapja fekete. Kiválaszt egy lapot a csomagból ami piros lesz. Sőt felül is piros lap lesz. Majd a csomag minden lapja pirossá változik.

Kellékek: egy csomag kártya mely közül: 26 piros 26 fekete. A piros lapok picivel rövidebbek (svengali).

Előadás: a lapokat svengali alapján rendezzük el. Lepörgetjük és a néző látja, hogy minden lap piros. A jobb kezünkből a balba át ejtjük a kártyákat és valahol véletlenszerűen megállítjuk. Mivel ujjaink hosszú laphoz érnek ezért alatta egy rövidebb azaz piros lap lesz. Megmutatjuk visszatesszük ugyanoda ahonnan elvettük. Megmutatjuk a felső lapot az is piros. Majd az alsó fekete lapot felrakjuk a csomag tetejére.

A csomagot megfordítjuk és a felső piros kártya vágott oldala legyen lefelé. Így is lepergetjük a lapokat így a hosszabb lapokra ráesnek a rövidek amik pirosak. Majd az (ebben a helyzetben) alsó kártyát (fekete) visszarakjuk az eredeti helyére. Alapállásba helyezzük a csomagot majd újabb pergetéskor a lapok újra feketék.

Remélem érthető ez egy saját módszer egy kis "svengalizáshoz".

houdini2007. dec.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Magic_Boy

én vettem a csodák palotájába egy ijen svengali paklit egy bűvésztől megis tanitott erre a trükkre

zolia

sztem jo trükk mert nem értem de leeht hogy jo ttrük !! és jácol a DDMT2 tön? vagy a sima metinene??

houdini

Azt elfelejtettem leírni, hogy:

a piros és fekete lapokat helyettesíthetjük mással is. Pl.: minden lap PIKK majd minden lap TREFF-é változik. De, hogy legyen benne látvány is én ezt a módszert ajánlom.