Svengali pakli

A Svengali paklit Burling Hull találta fel 1909-ben. A pakli 26 különböző és 26 egyforma lapot tartalmaz, és az utóbbiak nagyon picivel rövidebbek (esetleg keskenyebbek) a többinél.

Ha felváltva rakunk hosszú és rövid lapokat és a paklit végigpergetjük, ujjunk mindig csak a hosszabb lapokhoz fog hozzáérni, ezért azok kettesével fognak peregni. Ha a paklit képpel lefele tartva pergetjük, a rövidebb lapok mindig ráesnek a hosszabbak tetejére, ezért csak a hosszabb - azaz különböző - lapok képei látszódnak. A paklit megfordítva a rövidebb lapok a hosszabbak képes felületére hullanak rá, így úgy tűnik, mintha az egész pakli egyforma lapokból állna.

Ha a paklit a váltakozó hosszúságú oldalánál fogva emeljük fel, mindig hosszú lapot fogunk meg, ezért az alsó paklin mindig az egyforma lapok egyike lesz. A csomag többszöri emelése és a riffle keverés nem változtat a számunkra fontos hosszú-rövid sorrendden.

Ha egy rövidebb lap van felül, akkor a double lift (két lap egy lapként való felemelése) könnyen kivitelezhető, mivel a váltakozó hosszúságú oldalnál megfogva automatikusan két lapot emelünk fel egy helyett.

Svengali paklit házilag is készíthetünk, de bűvészboltban megvéve olcsóbban kijövünk, mivel nem kell 26 ugyanolyan paklit vennünk hozzá.

Evoid2006. aug.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Törölt tag

Törölt hozzászólás

houdini

Igen valami olyasmi... Card neked van MSN címed?

Törölt tag

Törölt hozzászólás

houdini

Yokko!

Az embereket a megoldás tudása még inkább arra ösztökéli, hogy megvegyék a kelléket! Mert ugye otthon elég elmaradott verziókat lehet készíteni...

Atthosz

Én speciel 1900ért vettem a Figaróva, könyvvel mindennel együtt

Fipe

énis 1500-ért vettem a figaroba... engem nem érdekel hogy nem bicycle... deveka neked is keskenyebb a bicycle-nél??? és fekete a doboza? egyébként a boltos azt mondta az jobban megéri, mer ahoz egy képes leírásos füzet jár...

Yokko

hmmm.. amiért kiadunk 2500 Ft nem kéne leírni h hogy van már boccs..(főleg nem 1 olyan oldalra amit bárki megnézhet :P ) am meg 2500 ft ért nagyon is megéri mert jó minőségü kártyábol készült!

daveka

én 1500-ér ,de nem Bycicle

szocsy

sztem azér ezt nem kellet volna ide leírni

szocsy

amúgy én 2300 ft-ért vettem