Svengali pakli

A Svengali paklit Burling Hull találta fel 1909-ben. A pakli 26 különböző és 26 egyforma lapot tartalmaz, és az utóbbiak nagyon picivel rövidebbek (esetleg keskenyebbek) a többinél.

Ha felváltva rakunk hosszú és rövid lapokat és a paklit végigpergetjük, ujjunk mindig csak a hosszabb lapokhoz fog hozzáérni, ezért azok kettesével fognak peregni. Ha a paklit képpel lefele tartva pergetjük, a rövidebb lapok mindig ráesnek a hosszabbak tetejére, ezért csak a hosszabb - azaz különböző - lapok képei látszódnak. A paklit megfordítva a rövidebb lapok a hosszabbak képes felületére hullanak rá, így úgy tűnik, mintha az egész pakli egyforma lapokból állna.

Ha a paklit a váltakozó hosszúságú oldalánál fogva emeljük fel, mindig hosszú lapot fogunk meg, ezért az alsó paklin mindig az egyforma lapok egyike lesz. A csomag többszöri emelése és a riffle keverés nem változtat a számunkra fontos hosszú-rövid sorrendden.

Ha egy rövidebb lap van felül, akkor a double lift (két lap egy lapként való felemelése) könnyen kivitelezhető, mivel a váltakozó hosszúságú oldalnál megfogva automatikusan két lapot emelünk fel egy helyett.

Svengali paklit házilag is készíthetünk, de bűvészboltban megvéve olcsóbban kijövünk, mivel nem kell 26 ugyanolyan paklit vennünk hozzá.

Evoid2006. aug.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

daveka

Jah bocsi azt nem tudom

daveka

Sztem double liftben :)

maffiafia

itt azt hogy csinálja,h a kör 3ast átváltoztatja pikké

maffiafia

joker magic ból rendeltem, ha vki tud nekem svengalival végrehajt6ó trükköt az elküldhetné... kösz

Evoid

Kicsit, talan.

maffiafia

Jó estétt minenkinek!
Vettem Bycicle svengalit, 2500Ft ért, nem volt ez kicsit sok ?

maffiafia

hmmmm.....ez jó ötlet :D

Evoid

Mert akkor tudsz mutatni par rendes trukkot a pakliddal, es utana figyelemeltereles kozben kicserelheted, es igy joval nagyobb lehet a meglepetes, mivel mar lattak, hogy normalis paklid van.

maffiafia

na jó, akkor még egy idióta kérdés : mér jó az, ha olyan ez a pakli mint amilyenem már van

Evoid

Nem daragabb a tobbinel, inkabb az a kerdes, hogy mit talalsz. Persze jo olyan paklit venni, amibol van normalis paklid is.