Svengali pakli

A Svengali paklit Burling Hull találta fel 1909-ben. A pakli 26 különböző és 26 egyforma lapot tartalmaz, és az utóbbiak nagyon picivel rövidebbek (esetleg keskenyebbek) a többinél.

Ha felváltva rakunk hosszú és rövid lapokat és a paklit végigpergetjük, ujjunk mindig csak a hosszabb lapokhoz fog hozzáérni, ezért azok kettesével fognak peregni. Ha a paklit képpel lefele tartva pergetjük, a rövidebb lapok mindig ráesnek a hosszabbak tetejére, ezért csak a hosszabb - azaz különböző - lapok képei látszódnak. A paklit megfordítva a rövidebb lapok a hosszabbak képes felületére hullanak rá, így úgy tűnik, mintha az egész pakli egyforma lapokból állna.

Ha a paklit a váltakozó hosszúságú oldalánál fogva emeljük fel, mindig hosszú lapot fogunk meg, ezért az alsó paklin mindig az egyforma lapok egyike lesz. A csomag többszöri emelése és a riffle keverés nem változtat a számunkra fontos hosszú-rövid sorrendden.

Ha egy rövidebb lap van felül, akkor a double lift (két lap egy lapként való felemelése) könnyen kivitelezhető, mivel a váltakozó hosszúságú oldalnál megfogva automatikusan két lapot emelünk fel egy helyett.

Svengali paklit házilag is készíthetünk, de bűvészboltban megvéve olcsóbban kijövünk, mivel nem kell 26 ugyanolyan paklit vennünk hozzá.

Evoid2006. aug.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

maffiafia

ha ilyen paklit akarok venni muszály ilyen bycicle paklit vennni, szoval megéri, egy ilyet venni, vagy jó a más márka is ? és menniyvel drágább kb egy bycicle meg egy mmás ? bocs a sok idióta kérdésér, de elég amatőr vok

Evoid

Ha megfelelo iranyba nez a pakli es megfelelo oldalat fogod, ez lesz az eredmeny.

maffiafia

amugy itt a videóba, hogypotyograttya le a csak a kör 3asokat ?

Evoid

Nincs neki.

maffiafia

figaro büvészbolt honlapja ?

Evoid

Pl. Figaro buveszboltban, kb. 1000 Ft

Magic-boy

pl.: www.buvesz-bolt.hu
(Budapest)
nekem is van, de én a figaro bűvészboltba vettem...

maffiafia

hol tudok beszerezni ilyen paklit és mennyibe kerül kb ?

Evelin

kösz

houdini

Töltsd fel Youtubre-ra és írd meg a linkjét! Én vagy Video meg feltesszük ide!