Hibajelentés

Írd le, milyen hibát találtál a trükkben, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb javítani azt!

Ha szeretnéd, hogy válaszoljunk neked, ne felejtsd el megadni az elérhetőségedet!

A trükk szövege

Emlékeztetőül a trükk szövege:

A trükk: a bűvész képpel felfele fordítja a paklit, és néhányszor elhúzza a kezét felette. Az egyik elhúzás után a legfelső lap megváltozik.

Megoldás:
1. A bal kezedbe tartva a paklit takard el a tetejét a jobb kezeddel (összezárt ujjakkal, melyek hozzád képest előrefele néznek).
2. Mozgasd a jobb kezed egy kicsit előre, úgy, hogy a felső lapot teljesen takarod, és a kisujjad hozzáér - így a legfelső lap egy kicsit előretolódik.
3. Az előző mozdulat eredményeképp felülről a második lapnak az alja szabaddá válik. Mozgasd a jobb kezed hátra, úgy, a kezed hátulja ehhez a laphoz hozzáér, és lehúzza egészen hátra. Eközben a legfelső lap újra látható lesz a szemlélő számára.
4. Miután a felülről második lapot annyira hátrahúztad, hogy már az eleje is kiszabadult a legfelső lap alól, mozgasd a jobb kezed előre, a kiszabadult lapot a legfelső lap fölé tolva.
5. Igazítsd meg a lapokat, hogy rendesen illeszkedjenek egymáshoz, és a hatás kedvéért az ujjaiddal hullámozva húzd el a kezed, láthatóvá téve a felülre került lapot.

Gyakorolj sokat, tükör segítségével, amíg egészen gördülékenyen nem megy!